fredag 5 december 2014

VisionerJag tänkte jag skulle förklara det där med visioner lite närmare. Vad jag menar när jag säger visioner och hur jag tror att dom ska tolkas. Jag ser både drömmar och meddelanden i vaket tillstånd som visioner, även om drömmarna kan vara betydligt knepigare att tolka.

Till att börja med har jag under de senaste åren haft vad jag kallar för sanndrömmar. Dessa ser jag som en form av telepati, som bara verkar fungera med människor som står mig riktigt nära både emotionellt och spirituellt. En av de starkaste drömmarna hade jag med min före detta pojkvän Arturo för ett par år sedan. Han var bortrest då men kom till mig i drömmen och berättade flera saker för mig. Ett par dagar senare dök han upp i Palenque utan att meddela sig, och allt det han hade berättat för mig i drömmen berättade han då för mig på riktigt. Jag drog på smilbanden den gången och förklarade för honom att han redan hade berättat allt det där för mig...genom en Dröm.

Ett exempel på dröm som jag ser som en visioner är när jag i somras kom tillbaka till Mexiko efter att ha tillbringat några fina månader i Sverige. Den första natten i Mexico City drömde jag om Huichol-folket. Flera män i sina traditionella hattar och kläder som är så symboliska för Huichol-folket uppenbarade sig för mig i drömmen. Detta ökenfolk som håller till norr om Mexico City är bärare av uråldriga traditioner och av helig medicin (i detta fall innebär medicin en medicinal planta som i Huicholfolkets fall handlar om den heliga kaktusblomman Peyote. Peyote representeras ofta av en Blå Hjort). Denna dröm tog jag som ett kall. En vision och ett kall som jag tror handlar om att jag är spirituellt redo för att uppsöka detta visa ökenfolk.

En annan dröm (mellan dröm och vaktet tillstånd) som jag hade för några månader sedan är jag inte helt säker på vad den handlar om, men jag tror att jag fick healing i drömmen. Jag ”vaknade” i drömmen av att någon stod bakom min säng, precis bakom mitt huvud (finns bara vägg där) och höll sin vänstra hand och arm över min vänstra överkropp. Jag kunde inte röra mig och sträckte ut min egen vänsterarm för att försöka ta bort armen som vilade över mitt bröst. ”Drömmen” var så verklig att jag kunde känna huden på armen som vilade över mig! Jag kunde dock inte röra den ur fläcken...Strax därefter vaknade jag men somnade snabbt om igen. Trots att jag inte kunde röra mig var det ingen obehaglig dröm.

När jag var i Sverige i somras var jag med på en Trumresa i Göteborg som hölls av en kvinnlig Shaman. Med trummans hjälp tog vi oss iväg på en resa till Underjorden för att hämta våra kraftdjur. Det var en stark resa där trumman försatte mig i ett djupt meditivt tillstånd. Det var då jag mötte Hjorten och Örnen. Två kraftdjur som talade till mig om att se på Världen vi lever och agerar i från olika synvinklar. Hjorten (eller Rådjuret om man vill) representerar för mig Skogens Visdom. Det är ett klokt djur som alltid är på sin vakt. Stora kloka ögon, alltid vakande öron och en kraftfull och smidig kropp. Örnen lät mig bli ett med sin kropp och tog mig ut på en flygtur. Detta krafdjur talade till mig om att se på världen (och livs situationer) från ett helhetsperspektiv. Högt ovanför marken har man en bred synvinkel och kan på så sätt överblicka en situation på ett helt annat sätt. Det är lätt att vi låser oss fast i detaljer och situationer...och där lär Örnen oss att ta ett steg ifrån oss själva och se på våran situation ur ett neutralt perspektiv. Att se på oss själva ”utifrån” eller ”uppifrån” om man så vill. Att jag efter denna trumresa när jag för första gången träffade mina Kraftdjur dels hade en dröm med Huicholfolket som är så starkt förankrade med den Blå Hjorten tog jag som ett meddelande från detta mitt krafdjur. Att jag någon månad senare hittade en stor Örn-fjäder när jag var ute och gick, såg jag som ännu ett tecken. Jag tackade för gåvan och tog Fjädern med mig och använder den nu ständigt under mina behandlingar. Några veckor efter att jag kom tillbaks till Mexiko från Sverige var jag med under en Svetthyddeceremoni i San Cristobal de las Casas, som även den var en stark vision från början till slut. Det var så mycket information som kom till mig under den ceremonin, men det starkaste budskapet var en form av meditationsteknik som kom till mig när vi krypit ut ur Svetthyddan och lagt oss på marken utanför. Då kunde jag både känna och se den där ”energi-tunneln” som så många pratar om. Om hur vi är länkade med både Universums Mitt och Jordens mitt. Den där tunneln löper längst med vår ryggrad (och chakrasystemet) och länkar oss genom Kronchakrat med Universum och genom våra Fötter med Jordens Mitt. Jag låg länge kvar på marken efter den svetthyddeceremonin. Andades in universums ljus, lät energin flöda genom min kropp, och andades ut genom fötterna och mot jordens mitt....jordens hjärta. <3

En av de starkaste Visioner som jag har haft i hela mitt liv inträffade för bara två månader sedan. Under fullmåne och månförmörkelse. Under heliga datum när Kvinnor i Mexiko hade församlats för att utföra Måndansen, när min Dansgrupp befann sig under ceremoni och dans ute i öknen norr om Mexico City, när två andra nära vänner befann sig i bön tillsammans med Huicholfolket i Öknen. Den visionen är det omöjligt för mig att berätta om. Helt enkelt för att vanliga ord inte räcker till för att förklara allt som kom till mig den dagen. Men det var som att få alla existensfrågor som jag någonsin funderat på besvarade. Dessutom fick jag en djup förklarning när det gäller hur vi står i ständig förbindelse med andra dimensioner, med andevärlden, med det förflutna och med framtiden....och med varandra. Och hur Chakrasystemet, Livsenergin (Chi) och Akupunkturens alla Meridianer fungerar.
Kalla det uppenbarelse om ni vill. Jag kommer aldrig att glömma den upplevelsen så länge jag lever. Och då syftar jag främst på känslan av upplevelsen. Att jag redan glömt hälften av all den information som kom till mig den dagen visste jag redan på förhand. Vissa saker är helt enkelt för personliga och förstås av Själen snarare än Medvetandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar