onsdag 8 april 2009

SM-GuLd till kalstápöjkera!
Jag befinner mig visserligen på andra sidan havet, långt ifrån Värmlands djupa skogar och gnistrande sjöar. Jag har visserligen inte följt hockeysäsongen över huvud taget, bortsett från några få matcher som sågs när jag var hemma i Karlstad och hälsade på i Februari. Och. Jag är visserligen inte speciellt sportgalen alls.

Men ändå. En dag som denna sitter jag och ler under den brännande solen på Yucatanhalvön. Nyheten om SM-seger för Färjestad i hockey har nått mig och jag kan inte låta bli att känna en bubblande stolthet stiga i bröstet. Kan se framför mig hur Karlstad exploderar i sportslig glädje. För sport, och speciellt hockey, är något som de flesta karlstadbor kan glädja sig åt tillsammans. Till och med min pappa kan få tårar i ögonen när det handlar om sportsliga evenemang och kroppsligt presterande. Han grät säkert en skvätt där han befann sig när slutsignalen gick och segern var ett faktum.

Ser Karlstads torg framför mig. Ser hur hela staden har samlats för at vänta på sitt lag. Jag befinner mig visserligen på andra sidan havet. Likväl kan jag höra jublen, se glädjetårarna och känna hyllandet av mästarna när de äntligen når torget för att fira segern med sin publik. Karlstads sporthjärta fullkomligt dundrar i glädje och extas.

Fan va gött pöjker, där satt den!

(Bilden är lånad från nwt:s hemsida och fotad av Anders Hanson)