måndag 3 augusti 2009

Nar tiden stannar


Manaderna har passerat utan att jag ens har lagt marke till det. Den ovriga varlden slutade existera for ett tag medans jag bekantade mig med mina nya marker. Allt gick sa fort. Efter en vecka i djungelns Palenque hade jag plotsligt hittat en ny familj, en vacker leende pojke och ett hus med en stor tradgard. Forfarande har jag svart att hanga med, men vibrationerna har borjat lugna ner sig nagot och Karolina vandrar ater igen med fotterna pa jorden.
For alla nyfikna som undrar vad som egentligen hande med mig kan jag bara saga att jag i motet med Palenques naturkrafter plotsligt glomde bort vad teknik ar. Det ar helt enkelt roligare att utforska djungeln och leka i tradgarden an att spendera timmar framfor datorn. Och ja. Jag erkanner. Jag foralskade mig inte bara i Palenque utan aven i en kille fylld av gladje och har haft lite svart att slita mig fran honom. Han klev fram ur morkret dar jag satt vid ett bord i djungelrestaurangen Panchan och sken som solen. Och ja. Resten ar historia.


For narvarande agnar jag tiden at min kurs i Latinamerikas historia. Har nu drygt en vecka pa mig att skriva ett arbete om Chiapas historia. I vanlig ordning ar jag ute i sista sekund vilket innebar att jag kommer behova plugga som en dare den narmaste tiden. Men men. Det ger sig nog.

Har om dagen tog jag och Quetzal en promenad ner till var granne. Klockan var ungefar 4 pa natten nar vi horde henne komma hem fran byn och da vi inte hade nagot vatten kvar i huset bestamde vi oss for att ga ner och fraga henne om en liter. Vi anlande i rattan tid. Luna motte mig i dorren med ett stralande leende och sa: Inka har precis borjat foda!Fram till klockan 6 satt vi spanda och tittade pa medans den ena hundvalpen efter den andra anlande till varlden. Nar vi slutligen gick och la oss hade hon fott 5 stycken och vi trodde val alla att det inte skulle bli nagra fler. Dagen darpa atervande vi och upptackte till var forvaning att antalet valpar fordubblats. 11 sma hundliv blev det och vi ar nu glada grannar till en nybliven aztek-hunds-mamma.

Ska forsoka battra mig och skriva oftare! Men nu maste jag springa ivag. Befinner mig nagra dagar i San Christobal och har nagra arenden att utratta som jag borde ta itu med nu!