lördag 13 december 2014

Bach BlomsterterapiIntensiva dagar i San Cristobal de las Casas - min healing-by i bergen av Chiapas. Dags för ytterligare ett verktyg av många längst med den alternativa medicinens väg. Denna gången har turen kommit till Bach:s Blomsterterapi! Jag tänkte att jag här ska dela med mig av det jag lär mig och hoppas att ni har tålamod med att jag kanske inte alltid översätter så korrekt ifrån spanska till svenska! Ibland är det verkligen inte lätt att tänka och skriva på två olika språk och få det att låta bra på båda! ;)

Igår gick jag ingenom de första två modulerna privat tillsammans med min lärare Silvino, samme man som för några år sedan gav mig en kurs i japansk akupunktur. Med tanke på att jag inte kunnat vara med på de första två modulerna bjöd gårdagen på runt 8 timmars intensiv privatlektion t då vi gick igenom de 38 blomessenser som Bach:s blomsterterapi består av.

(Första modulen) I sin jakt på ett naturligt botemedel mot sjukdom hade Edward Bach efter flera års arbete tagit fram 38 blommor som utgör grundpelarna i detta blomstersystem. Bland de 38 blommorna finns tolv "Huvudblommor" som står i förbindelse med de Tolv Stjärntecknen (Astrologi och planeternas inflytande på våra Liv) eller så kalalde Personlighetstyper, att det finns sju hjälpare (sju typiska stadium) samt ytterligare 19 mer "spirituella" blomessenser som har att göra med hur vi svarar på Livet och dess olika situationer.

Förutom denna gruppering delas blommorna dessutom in i sju huvudgrupper; Rädsla, Osäkerhet, Ointresse av Nuet, Ensamhet, Överkänslighet Panik och Missmod samt Överdriven orolighet för andra.

(Andra Modulen) Här går vi nu in på djupet och Silvino förklara att Dietmar Kramer förde Bach:s arbete ännu ett steg frammåt genom att dela in blommorna i Yttre och Inre blommor, beroende på patientens emotionella situation. Den första blomman som näms i gruppen Yttre är Star of Bethlehem som är perfekt vid all typ av Chock och Trauman. Här menar Silvino att alla människor har gått igenom någon slags trauma i sitt liv, och för att övriga blomster-behandlingar ska fungera är det viktigt att börja med denna....för att "städa ur garderoben".
Vi går igenom en hel serie Triologier av Blommor.....där till exemplen en typisk Skorpion har tre olika stadier bestående av: Chicory (Överbeskyddande) --> Red Chestnut (Överdriven orolighet för andra) --> Honeysuckle (Lever helt och hållet i det förflutna, missnöjda med nuet) Jag känner igen många människotyper i min omgivning när vi går igenom dessa triologier...och inte minst mig själv och typiska Kräft-drag som handlar mycket om att fly verkligehten till en betydligt behagligare Fantasi-värld.

(Tredje Modulen) Efter en intensiv privatlektion igår kunde jag slutligen sluta upp med övriga gruppen idag och har ägnat dagen åt "Blomster-kartan". Vissa delar av kroppen är förknippade med speciella blommor...och man kan med denna kartas hjälp ganska snabbt se vad en smärtande rygg, eller problem med njurarna osv har för emotionella förknippning och med vilken blomma dessa fysiska problem bör behandlas för att även bota problemets emotionella rot. Vi har också tränat oss på att både se och känna kroppens Aura....och imorgon kommer vi gå vidare med betydelsen av kallt och varmt samt betydelsen av olika färger.

Längre fram i kursen, som kommer pågå några månader till, kommer vi också kolla på hur bach:s blomsterterapi och kinesisk medicin med dess meridian-system hänger ihop. Samt tusen saker till. Jag känner mig jättepepp och kommer imorgon åka tillbaka till Palenque med en massa ny information i huvudet. Dags för intensiva studier! 38 blomsteressenser som ska förstås på riktigt så att jag snart kan börja använda mig av dem i praktiken och på så sätt hela både mig själv och andra.

Glömde jag att säga att jag är JättePepp??

När man väl hittat sin väg, sitt öde, i det här livet faller alla pusselbitar plötsligt på plats. Jag går omkring med ett leende över läpparna och liksom vet att det här är min grej, och då är det ingen konst i världen att lära. Jag har dessutom lärt känna en Italiensk Syster som är lika passionerat intresserad av alternativ medicin....och hennes passion smittar av sig och knuffar mig flera mil framåt. Jag är helt säker på att vi kommer lära oss enormt mycket tillsammans den närmaste tiden. Jag skrattade igenkännande när jag kom hem till henne igår och överallt hittade böcker i akupunktur, zonterapi, medicinala växter....och dessutom en massa tinkturer, salvor och hemmagjorda produkter. Häxsystrar på framfart!!! ;)