torsdag 12 augusti 2010

Nar tiden forsvinner

Palenque har formagan att fa tiden att stanna upp, och det ar precis vad som har hant mig, an en gang. Aterigen ar jag sa jordbunden och tagen av Palenque att den ovriga varlden har slutat existera for mina ogon. Jag har gatt upp i livet och totalt glomt bort rapporterandet. Darav min franvaro pa denna blogg.

Men det ska bli andring pa det nu har jag tankt. Det ar dags for fokus och skrivande. Nu nar jag antligen flyttat ut fran Yaxkin vandrarhem och aterigen ar tillbaka pa den plats dar jag bodde forra sommaren kanske jag kan hitta den tid jag behover for att aterigen fa ner orden pa dataskarmen.

Sedan maj manad har jag arbetat i recepcionen pa Yaxkin vandrarhem. Det har varit en karusell med kanslor som stormat bade hit och dit. Det ar som att yin och yang leker med oss har i detta center av pulserande energier. Ena dagen ar vi alla pa topp och solar sprider sig som leenden over allas vara lappar. Andra dagar hopar sig problemen, far bagarna att svamma over, och sliter bort vara soliga leenden och byter ut dem mot i irritation spanda och harda ansikten. Ena dagen sprudlar energi och skaparandra for att andra dagar bytas ut mot frustration och kanslan att vilja dra sa langt harifran som mojligt. Men mitt i detta rus av kanslostormar mar jag anda bra och lar mig standigt mer av allt vad detta liv har att erbjuda.


Tva och en halv manad har passerat sedan jag senast updaterade min blogg. Under denna tid har jag hunnit med att spendera tva veckor tillsammans med en guru fran indien och lart mig om nya meditationstekniker, jag har besokt tulum och chichen itza pa yucatan-halvon. Dessutom har jag besokt San Cristobal och dar boende vanner vid ett flertal tillfallen.



For ungefar en manad sedan fick jag besok av en van infran Karlstad. Med ett glatt leende kom han farandes fran Mexiko City och konferansdagar for att tillbringa en veckas semester tillsammans med mig i Palenque. Han packade upp min dator nar han kom, tillsammans med tva kaviar-tubar, ett paket knackebrod,turkisk peppar och fem efterlangtade pocketbocker pa svenska.
Sen begav vi oss ivag. Forsta dagen slapade jag med stackaren pa en 7-timmars djungelfard tillsammans med en van som jobbar som guide har i trakterna och kanner till palenques djungel som sin bakficka. Vi besokte sma vattenfall, spanade efter tucaner och andra exotiska faglar, ropade efter aporna och larde oss namnen pa otaliga medicinala vaxter. Tog honnom aven med till vattenfall har i narheten, till en lagun och sjalvklart Palenques arkeologiska zon dar Pakals pyramider star att finna. Nar han akte harifran en vecka senare tackade han mig djupt for en av de basta semestrarna pa mycket mycket lange.

Det far racka sa lange. Aterkommer snart med fler historier fran upptacktsfarder i djungeln tillsammans med min kompis Paco som har fatt aran att lara mig allt om dessa medicinala plantor. Dessutom ska jag beratta mer om de projekt som vaxer fram har pa vandrarhemmet....och om planer som jag har att gora en manads tripp till San Fransisco och en lavendelfarm.

Karlek till er alla!