söndag 18 september 2011

Stormbyar och plugg

Internet i mitt hus varade inte speciellt lange. Ungefar tva veckor hade jag internet hemma i mitt djungelhus innan det hela plotsligt en dag var over. En storm kom over oss och det regnade, askade och blixtrade ganska rejalt en hel natt. Knallarna skakade om mitt hus och min lilla vovve Chandra blev sa klart livradd. Det var nu lange sedan hon larde sig att klattra upp for den stege som leder upp till overvaningen i mitt hus, och nar det knallade som mest denna natt kom hon farande som ett skott. Hon kan numera aven springa upp for stegen. Fick lagga en filt over stackaren och dar lag hon sen i ett horn och genomled stormen utan att rora sig. Det enda man sag av henne under dessa timmar var den lilla nosen som stack ut dar under filten.

Dagen efter stormen var internt smekmanaden over. Stormen pajade grannarnas modem och sa var drommen over. Grannarna fixade visserlign ett nytt modem, men nu ar signalen sa dalig att den inte nar fram till mitt hus. Dessutom verkar askan ha haft sig en omgang med min dator ocksa. Nu vill den inte ens koppla upp sig mot internet...inte ens pa cafeer inne i stan dar det finns superbra signal. Suck. Teknikens varld ar verkligen inte min varld.

Har for ovrigt inte hant sa mycket den senaste tiden. Jag och Joel har arbetat pa och forsokt salja nagra reportage med bilder till diverse tidningar. Men det gar trogt. Narmare bestamt javligt trogt. Vi kommer visserligen fa ett reportage publicerat i tidningen Independent World Report om ett tag, men det far vi inget betalt for. Ovriga tidningar har helt enkelt sagt nej tack. Men vi kampar vidare och hoppas pa ett positivt resultat snart.

Har daremot fatt respons fran RADIO. Sa nu tar jag mina forsta steg ut i en okand radiovarld som korrespondens for P3 Planet. Kanns validgt spannande. Radio ar en medieform som jag hittills int har utforskat speciellt mycket, och det ska bli en kul utmaning. Imorgon har jag tankt bege mig ut i djungeln med talt for att spela in lite tropiska djungel-ljud. Speciellt intresserad ar jag av att fanga in Vralapornas morgon-vral-ritual. Det ar helt otroligt hur dessa tamligen sma apor kan fa ur sig ett sa fruktansvart ljud att trumhinnorna riskerar att sprangas om du rakar befinna dig for nara dem nar de satter igang...

For ovrigt har jag borjat plugga! Folkbildningsnatet ger en kurs i Fair Traid/Rattvis handel pa intrnetdistans som jag var snabb att anmala mig till. Har precis fatt forsta uppgiften...sa nu ska jag lasa pa om vad rattvis handel innebar samt ga ut i affarerna har i Palenque och kolla vad jag kan hitta for rattvisemarkta produkter. Tror inte ens dom har nagot sadant markningssystem i det har landet....sa vi far helt enkelt se vad jag kan hitta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar